Sinänsä huvittavaa, että olen postannut tänne Mokkapalareseptin viimeksi melkeinpä tarkalleen vuosi sitten.

Lapsena tätä herkkua oli tarjolla jokaisissa myyjäisissä, sitä on tarjolla myyjäisissä edelleenkin, eli puhutaan melkoisesta kestosuosikista.
Lapsena en Mokkapaloista kuitenkaan pitänyt, pohja oli kuivaa, sitä oli liikaa ja kuorrutetta puolestaan liian vähän.
Taisin olla peräti 25-vuotias,kun oma esikoinen alkoi olla mokkapalaiässä ja lähdin sitten metsästämään ja luomaan täydellistä, mehevää reseptiä.
Nyt pohjan paksuus ei haittaa, sillä suklainen kakkupohja on suussasulavan mehevä. Aikaa jää kuorrutuksen improvisointiin ja se onkin joka kerta jotenkin muunneltu.

          

Pohja:
4 kananmunaa
4dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
6rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
300g voisulaa
2dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sitten joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta, kermaa ja rasvaa. Kaada taikinamassa leivinpaperoidulle syvälle pellille ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kun pohja on hieman jäähtynyt, lisää päälle täyte;

100g voisulaa
5-10rkl vahvaa kahvia
2rkl Baileys-likööriä
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1pkt (500g) tomusokeria
2 royal-patukkaa sulatettuna

Koristele nompparelleilla, marjoilla, pähkinärouheella, suklaaspritsauksella..
Ja sitten herkuttelemaan hyvässä seurassa :)

(Veisin näitä töihin huomenna, mutta taitaa olla työkaverit pitkälti karkuteillä.. riittääpä lapsukaisilla herkkuhetkiä heart)