Västäräkit heiluttelee pyrstöään pihamailla, valkovuokot ovat vallanneet metsät. Kevät on kyllä niin mahtava aika vuodesta.

Kevääseen kuuluu myös melkomoinen kattaus ruokajuhlia; pääsiäisestä on selvitty ja nyt valmistaudutaan vastanottamaan vappua. Meidän pääsiäiseväiden tuomio oli; "ei voi kyllä valittaa, pitkät pyhät on ollut yhtä herkuttelua"

Ja mitäs meillä sitten syötiin; blineillä lähdettiin liikkeelle, sushilla jatkettiin. Pääateria muodostui rosmariinikampasimpukoista vuohenjuustocremellä, yrttimarinoidusta karitsanpaistista kera kolmen juuston peruna-kaaligratiinin sekä mintulla raikastetusta mango-valkosuklaajuustokakusta.

    10301458_10203345568747507_8620788126830   10169255_10203324011488589_4238053861446

  1506065_10203318835879202_7903557487290710171003_10203327487815495_8180690165782 1497475_10203318430949079_36538496892585

Välipäivinä on pistelty muunmuassa kolmioleipiä. Niiden täytteissä voi varioida vaikka ja kuinka ja poikkeuksetta lopputulos on herkku. Miten leivät maistuukin niin paljon paremmalta, kun ne leikkaa kolmion muotoon - ja varsinkin ulkona upeasta säästä nauttien. Leffan kaverina oli tuhdimpi leipä, jonka täytteenä oli kylmäsavuporoa, kipparijuustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja sipulia sekä hiukan majoneesia kostukkeena :). Poikaset sai sunnuntaiaamiaisen pihalle; kolmioleipien välissä pepperonia ja kipparijuustoa. Mahtiherkku myös kalastusretkille, nyt kun sekin kausi on polkaistu käyntiin. Toistaiseksi ollaan kerätty kokemusta ja availtu siimasolmuja, haukirouva vielä odotuttaa itseään :)

                         10172846_10203379493395602_2709382790875    1011801_10203311413133638_74827459555697

Simat on laitettu tekeentymään ja pullotettu, nyt vaan odotetaan rusinoiden pintaan pongahtamista.

Eilen myöhäinen illallinen jatkoi herkuttelulinjaa; lautaselta löytyi pannulla hiillostettua lohta chili-purjo-korianterisalaatilla. Korianteri on mielettömän raikas yhdistelmä kalan kaveriksi - kokeilkaahan!  

                                          1511203_10203382253584605_50164348716785

 Kotikokkaamisen positiiviset puolet verrattuna ulkona syömiseen on, että samalla rahalla saa kotiin melkomoiset raaka-aineet ja yhtä hyvääkin -  ellei jopa parempaa. Mikään ei ole niin kurjaa, kuin mennä ulos syömään todetakseen, että kotona olisi samoista raaka-aineista parempaa. Toki välillä on kiva käydä ulkona ja välttyä tiskivuorelta.. sekä inspiroitua uusista makuyhdistelmistä ja väreistä lautasella.

Iso bonus  on myös se, että kotona voi avata housujen napin, lähteä santsikierrokselle ja mennä sohvalle leffan ääreen mukavaan asentoon - ja parhaassa tapauksessa vieläpä sen rakkaan kainaloon :)

Loppukaneettina todettakoon: olkaa rohkeita keittiössä - se kannattaa!