Västäräkit heiluttelee pyrstöään pihamailla, valkovuokot ovat vallanneet metsät. Kevät on kyllä niin mahtava aika vuodesta.
Kevääseen kuuluu myös melkomoinen kattaus ruokajuhlia; pääsiäisestä on selvitty ja nyt valmistaudutaan vastanottamaan vappua. Meidän pääsiäiseväiden tuomio oli; "ei voi kyllä valittaa, pitkät pyhät on ollut yhtä herkuttelua"
Ja mitäs meillä sitten syötiin; blineillä lähdettiin liikkeelle, sushilla jatkettiin. Pääateria muodostui rosmariinikampasimpukoista vuohenjuustocremellä, yrttimarinoidusta karitsanpaistista kera kolmen juuston peruna-kaaligratiinin sekä mintulla raikastetusta mango-valkosuklaajuustokakusta.
Välipäivinä on pistelty muunmuassa kolmioleipiä. Niiden täytteissä voi varioida vaikka ja kuinka ja poikkeuksetta lopputulos on herkku. Miten leivät maistuukin niin paljon paremmalta, kun ne leikkaa kolmion muotoon - ja varsinkin ulkona upeasta säästä nauttien. Leffan kaverina oli tuhdimpi leipä, jonka täytteenä oli kylmäsavuporoa, kipparijuustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja sipulia sekä hiukan majoneesia kostukkeena :). Poikaset sai sunnuntaiaamiaisen pihalle; kolmioleipien välissä pepperonia ja kipparijuustoa. Mahtiherkku myös kalastusretkille, nyt kun sekin kausi on polkaistu käyntiin. Toistaiseksi ollaan kerätty kokemusta ja availtu siimasolmuja, haukirouva vielä odotuttaa itseään :)
Simat on laitettu tekeentymään ja pullotettu, nyt vaan odotetaan rusinoiden pintaan pongahtamista.
Eilen myöhäinen illallinen jatkoi herkuttelulinjaa; lautaselta löytyi pannulla hiillostettua lohta chili-purjo-korianterisalaatilla. Korianteri on mielettömän raikas yhdistelmä kalan kaveriksi - kokeilkaahan!
Kotikokkaamisen positiiviset puolet verrattuna ulkona syömiseen on, että samalla rahalla saa kotiin melkomoiset raaka-aineet ja yhtä hyvääkin - ellei jopa parempaa. Mikään ei ole niin kurjaa, kuin mennä ulos syömään todetakseen, että kotona olisi samoista raaka-aineista parempaa. Toki välillä on kiva käydä ulkona ja välttyä tiskivuorelta.. sekä inspiroitua uusista makuyhdistelmistä ja väreistä lautasella.
Iso bonus on myös se, että kotona voi avata housujen napin, lähteä santsikierrokselle ja mennä sohvalle leffan ääreen mukavaan asentoon - ja parhaassa tapauksessa vieläpä sen rakkaan kainaloon :)
Loppukaneettina todettakoon: olkaa rohkeita keittiössä - se kannattaa!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.