Viime päivityksessä upotettiin jenkkikakkuun hiukan Skandinaviaa mustikoiden muodossa, tällä kertaa tehtailtiin ranskalais-suomalaisia Bebe-leivoksia. Olen tehnyt näitä vuosia sitten viimeksi, nyt idea syntyi Blogin Facebook-sivuilla olleen arvonnan johdosta, jossa ihmiset saivat ehdottaa omasta mielestään maailman ihaninta leivonnaista; Bebe-leivos oli suvereeni ääniharava.
Bebe-leivos vaikuttaa 70-luvun retroleivokselta, mutta todellisuudessa se on isoäitien aikalainen. Oletettavasti ranskalainen Bébé (Tresor) tuli tunnetuksi Suomessa 1900-luvun alkupuolella, kun hän valmisti leivoksia vaasalaisessa Svenssonin koditoriassa.
Pohja on klassinen muropohja, täytteenä voikreemi. Koristeluun käytetään värjättyä tomusokeri-vesiseosta ja nompparelleja; jälleen kerran voimme todeta, että yksinkertainen on kaunista - ja toimivaa!!
Pohja
100g huoneenlämpöistä voita
1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
Täyte
1dl kuohukermaa
1rkl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
1 keltuainen
50g voita
1dl sokeria
Kuorrute
1dl tomusokeria
2tl sitruunan mehua
1rkl vettä
punaista elintarvikeväriä (punajuuren liemi käy myös)
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot sekä vaniljasokeri seokseen.
Painele taikinaa ohuelti voideltujen leivosvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia
Valmista täyte lisäämällä kattilaan kerma, maissitärkkelys, vaniljasokeri ja keltuainen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kermaseokseen. Laita noin teelusikallinen täytettä per leivos ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita tomusokeri ja nesteet tasaiseksi seokseksi, levitä kuorrutetta leivosten päälle ja koristele.
*pssst, ylijäävistä valkuaisista taiot nopeasti ja helposti erilaisia marenkiherkkuja!
Namskis - herkullista ja rakkaudentäyteistä viikonloppua!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.