Kevät on juhlien aikaa ja pääsiäinen on paastonajan ja härkäviikkojen jälkeen ensimmäinen herkuttelijan ruokajuhla.

Varsinaninen pääsiäismenu oli kolmen ruokalajin kombo.

Alkuruoaksi tein Paahdettua,Karamellisoitua Punajuurta Aurajuustolla ja Punajuuri-VuohenjuustoMoussella.

Pääruoaksi oli elämäni ensimmäinen Lampaan Paahtopaisti, Salvialla,Korianterilla,Timjamilla, Valkosipulilla (+pippuri&suola) maustettuna.  Lisäkkeenä PerunaPalsternakkaPyre ja Appelsiininen PunaviiniKastike

Jälkkäriksi SaksanpähkinäSuklaakakkua AmarettoMascarponella ja Marjoilla

                                      46587_10200700634945815_1182716855_n-nor

                             168523_10200701290162195_419025759_n-nor

 

                       8583_10200702570834211_390648995_n-norma

Esikeitetyt, jäähdytetyt punajuuret maustoin ennen paahtamista punaviinietikalla,pippurilla ja suolalla ja karamellisointiin käytin muscovadosokeria.

Paahtopaistin laitoin maustumaan edellisenä päivänä, otin värin pannulla ja kypsytin uunissa 125-asteessa valellen sitä välillä punaviini-siirappiliemellä (josta syntyi samalla kastikepohja),kunnes sisälämpötila oli 67 astetta.

Ja kuten päivityksen otsikko kertoo, meinasi lisukkeiden kanssa käydä köpelösti; olin suunnitellut perunan ja palsternakan jo hyvissä ajoin, mutta aivopierun ansiosta käytin kaikki perunat kasvissosekeittoon muutamaa päivää aikaisemmin.. eikä siihen hetkeen päässyt etsimään satunnaisesti auki olevia kauppoja, kun ruoan piti olla kypsymässä. Lankomies siis pelasti päivän ja toi jääkaapistaan perunat minulle. Sanna kiittää ja korvaa! 

Suklaakakku on brownietyyppinen ja idea oli tarjota se lämpimänä ja kosteana. Myös MudCake sopii tähän tarjoitukseen oivasti. Koska kakku ei itsessään ole kovinkaan makea, voi sen halutessaan myös kuorruttaa vaikkapa ganachella - tai jos on kovin makean ystävä, niin kinuskikastike tai makea mansikkamelbakin istuu tähän jälkkäriin mainiosti

120ml Jauhoja
1tl leivinjauhetta
240ml saksanpähkinöitä murskattuna (pecan pähkinät käy myös)
2 munaa, kevyesti vatkattuna
150g sulaa voita
6rkl kaakaojauhetta
2½dl muscovado sokeria
ripaus bourbon vaniljaa
 
175 astetta n.20minuuttia
 

Niin hyvältä kuin ne kalorit maistuivatkin, niin kyllä taas on mukava palata "orjallisen" mutta herkullisen normiruoan pariin. Aamu alkoi ruispuurolla ja tuoreilla marjoilla, lounaaksi porisee KanaKeitto Panang-tyyliin :)

               163546_10200705564189043_897123399_n-nor

Huomiseen paltsuun on myös kakku tekeillä, joten siitä ja keitoista lisää seuraavassa päivityksessä. Alkuvuoden kakuista tulossa myös kollaasia.

 

Herkullista Aurinkopäivää