Tämän herkun idea on melko suoraan Tomin Keittiö-sarjan jaksosta.
Se on muuten kolmen poikaseni yksi ehdottomista lemppariohjelmista,jota oli itsekin tarkoitus seurata.. mutta minun aika ei vain riitä tv:n edessä istumiseen. Tämän jakson kuitenkin näin ja sattumalta vielä saman jakson uusinnan.
Tarkempaa reseptiikkaa en lähtenyt edes etsimään,koska idea on mukavan simppeli.

Kaupasta lähdin metsästämään kookospähkinää,pitayaa, mangoa ja suklaapapuja sekä kondensoitua maitoa.
Kaiken muun löysin,mutta suklaapapuja jäin vaille. Moisesta ei hanskoja heitetä tiskiin vaan sitten improvisoidaan.
Ganaghen tein siis basicisti sulattamalla 2dl:aan kermaa 1,5 levyä pandan tummaa suklaata, joukkoon lorautin hiukan rommia ja teelusikallisen voita kiiltoa lisäämään
Jääkaapissa ganache saa jähmettyä ja kauniita rullia saat siitä kuumalla lusikalla.

Siitä saakka kun keittiön pöydällä komeili kookospähkinä, ei ole vaikea arvata mikä kappale soi päässäni ~  "Kuinka saisin rikki kookospähkinän.."
Muutama päivä siihen lallatteluun kului samalla kun annoin mangon kypsyä.
Sitten kävin pyytämässä naapurista lainaan vasaraa, mutta enpäs sitä sieltä saanutkaan. Noh, etsin käteeni omasta  kaapista järeimmän jakoavaimen,mitä löytyi ja kookospähkinä ei tehnyt vastarintaa ollenkaan.

Kookospähkinästä käytin noin puolet pieninä viipaleina. Mangosta käytin noin puolet kuutioina ja pitayasta puolet kuutioina (jolloin muistuttaa muuten hauskasti arpakuutiota). Ripaus kristallisuolaa avaa hedelmien oman makeuden, lisäksi joukkoon lorautetaan sekä kookoskermaa että kondensoitua maitoa. Tarkasta maku ja lisäile mitä makunystyrät vaatii wink

Kookos ei yllättäen ihan kolahtanut jälkikasvuun ~ menipä itseltänikin noin 25 vuotta oppia pitämään kookoksesta ja löytää sen monipuolisuus. Kaikki muu lautaselta katosi kyllä ja pikkuhiljaa ne makunystyrät junioreillakin tottuu eksotiikkaan, kunhan ei väkisin tuputa ~ omaan tahtiin tutustumista. Pääasia on, että tarjolla on makuja monipuolisesti.