Ensimmäisenä tästä sanasta tulee mieleen Kauniit ja Rohkeat..älä kysy miksi :)

Todellisuudessa se viittaa Brooklyniin, yhteen New Yorkin viidestä hallintoalueesta. Brownien ja cookien risteytysleivonnainen on kehitetty Red Hookissa sijaitsevassa Baked-leipomossa. Upea yhdistelmä keksien rapeutta ja brownieiden mehukkuutta. Miten ne Amerikassa osaakin luoda näitä mielettömiä jälkiruokia, joista tulee perinteitä jotka saavat siivet alleen ja valloittavat koko maailman.

                        10599723_10204244812348035_7030679066771

Rasti täytyy laittaa seinään, sillä tämä herkku uppoaa myös esikoiseeni, joka ei syö mitään makeita jälkiruokia porkkanakakkua lukuunottamatta - tätä pyydettiin lisää. Aika äkkimakeaakin, mutta  maistuu taivaalta jäätelön ja kahvin kanssa, ihanan tahmainen tuo brownie pohja ja cookie kerroksen suklaarouheesta tulee mukavasti crunchia.

Tämä herkkuhan ei luonnollisestikkaan ravintoarvoillaan prassaile, mutta silloin kun hyvää leipoo, leivotaan sokeria ja voita  säästelemättä; Mieluummin pieni pala taivasta kuin pellillinen korvikkeista kyhättyä terveysleivonnaista!

Näitä ihanuuksia voi leipoa monella tavalla tartaletti- ja muffinivuoista uunivuokiin, itse pidän erityisesti viimeisestä,koska siitä voi leikata herkullisia annoskuutiota. Tämän makumaailmaa on myös helppo varioida, mutta nyt mennään sillä klassikkoreseptillä.

12–16 kpl

Brownie-taikina:
115 g voita
150 g suklaata
2 dl (tomu)sokeria
½ dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl suolaa

Cookie-taikina:
115 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria 
1 dl fariinisokeria
1 muna + 1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g suklaata

Valmista brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa joukkoon sokeri ja fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa joukkoon kananmunat. 
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja suola. Siivilöi ne suklaaseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen neliön tai suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka tai uunivuoka leivinpaperilla. Saat leivinpaperin asettumaan vuokaan paremmin, kun rypistät sen palloksi, kastelet kevyesti vedellä, rypistelet vielä hetken ja sitten avaat.
Kaada brownie-taikina vuokaan leivinpaperin päälle ja laita vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi.

Valmista cookie-taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää yksi kokonainen muna ja yksi keltuainen, ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi–sokeri-seokseen. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, jotta siihen ei muodostu sitkoa.
Leikkaa suklaa veitsellä kuutioiksi. Kääntele ne lopuksi taikinan joukkoon.

Asettele cookie-taikina kahden lusikan avulla nokareiksi brownie-taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. (Jatka paistamista tarpeen mukaan, jos brownie-kerros vaikuttaa liian raa'alta. Tarkkaile kuitenkin, ettei taikina kypsy liikaa vaan jää sisältä kosteaksi.)

Anna jäähtyä rauhassa vuoassaan huoneenlämpöiseksi. Brookie kiinteytyy vasta jäähtyessään ja koostumuksesta tulee siten oikeanlainen: rapea päältä ja tahmea sisältä.

Nosta kakku leivinpaperin avulla vuoasta ja leikkaa 12–16 ruuduksi ohutteräisellä veitsellä. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.

Vinkkiviitosena; rakkaat (lapset/siipan) voi välillä yllättää aamiaisella sänkyyn ihan vain huvin vuoksi, eikä vain juhlapäivän rituaalina - viikonloppuisin siihen on usein myös aikaa. Pieni huomionosoitus kiireisen arjen keskellä tekee ihmeitä ;)