Härkäviikot on edessä loppiaisen jälkeen,joten vielä on lupa herkutella. Kaiken juhlaherkuttelun jälkeen keho kaipaa kuitenkin jo jotain raikkaampaa ja kevyempää,niinpä lounaaksi olen himoinnut rucolaa monessa salaatissa.

Maanantaina lounassalaatista löytyi rucolaa,punasipulia,tomaattia,pinaattia..marinointi oliiviöljy-sitruunamehu-pippuri combolla ja päälle vielä pikkuisen Castellon Danablu:ta,namskis.

Lunta tuli taivaan täydeltä puolen maanantaita ja poikaset hainkin  pulkkakyydillä mummilta kotiin. Sai äiti hyötyliikuntaa vetäessään 50:tä kiloa perässään kahden murusen muodossa. Kaupasta haettiin illallistarpeet jonka jälkeen jumiuduttiin puoli kahdeksaan asti pulkkamäkeen. Ihana katsella miten lapset nauttii lumesta!

Punaposkiset pojat saivat iltapalaksi toivomaansa mannapuuroa, itselleni väsäsin Paholaisen Hilloa, Kanafilettä ja jälkkäriksi Boysenmarja Tarteletteja.. Yritys oli hyvä ja ruuat sain valmiiksi,mutta sitten iski väsy ja herkut jäivät odottamaan aamua,aamupalahan on päivän tärkein ateria Silmänisku

                 1325583147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Paholaisen Hillo

1 pieni sipuli kuutioituna

3 valkosipulin kynttä pilkottuna

1/2 punainen paprika kuutioituna

3 tomaattia kuutioituna

1rkl (vadelma)viinietikkaa

suolaa

mustapippuria

1-1,5rkl sambal oelek chilitahnaa

1/2 dl vettä

1/2dl hillosokeria

Kuulota öljytilkassa sipulit,paprika ja tomaatit,mausta,lisää vesi ja sokeri. Keittele vielä noin 10 min ja hillo on valmis. Tarjoile Kanafileen ja vuohenjuuston kera.

                 1325583093_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Boysenmarja Tarteletit

Pohja: (Käytin tästä puolet,loput pakastin!)

            2,5 dl vehnäjauhoja

            70g hasselpähkinäjauhetta

            0,75dl sokeria

            100g kylmää voita

            1 kananmuna

            1tl vettä

Nypi jauho-sokeriseos voin joukkoon,kun voi on sekaisin jauhojen kanssa,lisää joukkoon toisiinsa sekoitetut vesi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi,muodosta taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Pidä jääkaapissa noin tunti

Ota taikina jääkaapista,anna pehmeytyä hetki. Jaa osiin ja painele ohueksi tartalettimuotteihin. Siisti reunat. laita painoksi esim taiteltu pala foliota. Paista 175 asteessa 17-20minuuttia,kunnes reunat saavat kauniin värin.

Jäähdytä pari minuuttia,poista painot ja jäähdytä sitten kunnolla ennen muotista poistoa.

Levitä sitten pohjalle haluamaasi hilloa,valmista tai itse tehtyä. Minä käytin Boysenmarjoista tekemääni survosta.

Viimeistely SuklaaGanachella;100g tummaa suklaata, 1dl kermaa ja 1rkl voita (Lämmitä kerma keskilämmöllä kattilassa,sulata suklaa joukkoon ja lisää lopuksi voi ja sekoittele tasaiseksi) Anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua,koristele haluamallasi tavalla.