Härkäviikot on edessä loppiaisen jälkeen,joten vielä on lupa herkutella. Kaiken juhlaherkuttelun jälkeen keho kaipaa kuitenkin jo jotain raikkaampaa ja kevyempää,niinpä lounaaksi olen himoinnut rucolaa monessa salaatissa.
Maanantaina lounassalaatista löytyi rucolaa,punasipulia,tomaattia,pinaattia..marinointi oliiviöljy-sitruunamehu-pippuri combolla ja päälle vielä pikkuisen Castellon Danablu:ta,namskis.
Lunta tuli taivaan täydeltä puolen maanantaita ja poikaset hainkin pulkkakyydillä mummilta kotiin. Sai äiti hyötyliikuntaa vetäessään 50:tä kiloa perässään kahden murusen muodossa. Kaupasta haettiin illallistarpeet jonka jälkeen jumiuduttiin puoli kahdeksaan asti pulkkamäkeen. Ihana katsella miten lapset nauttii lumesta!
Punaposkiset pojat saivat iltapalaksi toivomaansa mannapuuroa, itselleni väsäsin Paholaisen Hilloa, Kanafilettä ja jälkkäriksi Boysenmarja Tarteletteja.. Yritys oli hyvä ja ruuat sain valmiiksi,mutta sitten iski väsy ja herkut jäivät odottamaan aamua,aamupalahan on päivän tärkein ateria
Paholaisen Hillo
1 pieni sipuli kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
1/2 punainen paprika kuutioituna
3 tomaattia kuutioituna
1rkl (vadelma)viinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1-1,5rkl sambal oelek chilitahnaa
1/2 dl vettä
1/2dl hillosokeria
Kuulota öljytilkassa sipulit,paprika ja tomaatit,mausta,lisää vesi ja sokeri. Keittele vielä noin 10 min ja hillo on valmis. Tarjoile Kanafileen ja vuohenjuuston kera.
Boysenmarja Tarteletit
Pohja: (Käytin tästä puolet,loput pakastin!)
2,5 dl vehnäjauhoja
70g hasselpähkinäjauhetta
0,75dl sokeria
100g kylmää voita
1 kananmuna
1tl vettä
Nypi jauho-sokeriseos voin joukkoon,kun voi on sekaisin jauhojen kanssa,lisää joukkoon toisiinsa sekoitetut vesi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi,muodosta taikinasta pallo ja kääri se kelmuun. Pidä jääkaapissa noin tunti
Ota taikina jääkaapista,anna pehmeytyä hetki. Jaa osiin ja painele ohueksi tartalettimuotteihin. Siisti reunat. laita painoksi esim taiteltu pala foliota. Paista 175 asteessa 17-20minuuttia,kunnes reunat saavat kauniin värin.
Jäähdytä pari minuuttia,poista painot ja jäähdytä sitten kunnolla ennen muotista poistoa.
Levitä sitten pohjalle haluamaasi hilloa,valmista tai itse tehtyä. Minä käytin Boysenmarjoista tekemääni survosta.
Viimeistely SuklaaGanachella;100g tummaa suklaata, 1dl kermaa ja 1rkl voita (Lämmitä kerma keskilämmöllä kattilassa,sulata suklaa joukkoon ja lisää lopuksi voi ja sekoittele tasaiseksi) Anna jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua,koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.