Tämän päivän agendana oli brunssiaamiainen isälle ja siskolle, jotka kotiutuivat Teneriffalta viime yönä. Kumpainenkin vanheni reissussa vuodella, joten aamiainen oli samanaikaisesti tervetuloa kotiin ja paljon onnea.

Tarjolla oli juustoja, leipiä, lankomiehen äidin itsetekemää omenamehua (taivaallista!), hedelmiä, bratwurstia,lihapyöryköitä ja siskon puheista poimittua bannofeeta.

 

                    545507_10200688309397684_1646525349_n-no

Lihapulliin ja -pihveihin suosittelen lämpimästi kaffir-limen kuivattuja lehtiä murustettuna; antavat ihanaa raikasta makua. Myös mustapekka-juustoa upotin taikinaan tuomaan makua ja mehukkuutta, koska käytin pulliin pelkästään naudan lihaa.

          559257_10200688197954898_618496186_n-nor

Itse en suuremmin banaanista raakana pidä, mutta olen sitä taas opetellut syömään. Tässä muodossa ei tehnyt edes tiukkaa,hih. Bannofee on ehkä maailma helpoin superälyttömänherkku-jälkkäri ja variaatiomahdollisuuksissa vain taivas on rajana; tämä ensimmäiseni  on aika perinteinen, jossa kermakin on maustettu vain hentoisesti sokerilla sekä bourbon vaniljalla ja koostumusta jämäköitin reilulla ruokalusikallisella mascarponea. Villeimmissä kerma on jäykistetty vaniljakreemijauheella ja siihen on sekoitettu minttukaakao tazzaa, ja kuorrutus on ganache-tyyppinen

Aikaa  tämän piiraan teossa kuluu ainoastaan kondensoidun maidon keittämiseen, jolloin toffeen syntymiseen menee hiljalleen keitellen noin kolme tuntia. Tämän osuuden voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä keitetty toffee säilyy avaamattomassa purkissa useita viikkoja. Toffeen voi tokikin keittää myös normisti kermasta ja fariinisokerista - ihan miten itsestä parhaimmalta tuntuu.

Pohja:       300g suklaadigestivejä murustettuna

                 100g voita sulatettuna

Kinuski:     1tlk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä

Väliin:        Banaani siivuina

Kuorrutus: 2dl kuohukermaa

                  tomusokeria

                   bourbon vaniljaa

                   rkl mascarponea

Päälle:        kaakaojauhehunnutus

                   banaani siivutettuna

 

Herkullista Pääsiäisen aikaa - nautitaan auringosta ja kiireettömydestä

 

(PassionForNourishment löytyy myös Facebook-ryhmänä ja siellä kokkaukset on nopeammin ajan tasalla - tervetuloa)