Tämän päivän agendana oli brunssiaamiainen isälle ja siskolle, jotka kotiutuivat Teneriffalta viime yönä. Kumpainenkin vanheni reissussa vuodella, joten aamiainen oli samanaikaisesti tervetuloa kotiin ja paljon onnea.
Tarjolla oli juustoja, leipiä, lankomiehen äidin itsetekemää omenamehua (taivaallista!), hedelmiä, bratwurstia,lihapyöryköitä ja siskon puheista poimittua bannofeeta.
Lihapulliin ja -pihveihin suosittelen lämpimästi kaffir-limen kuivattuja lehtiä murustettuna; antavat ihanaa raikasta makua. Myös mustapekka-juustoa upotin taikinaan tuomaan makua ja mehukkuutta, koska käytin pulliin pelkästään naudan lihaa.
Itse en suuremmin banaanista raakana pidä, mutta olen sitä taas opetellut syömään. Tässä muodossa ei tehnyt edes tiukkaa,hih. Bannofee on ehkä maailma helpoin superälyttömänherkku-jälkkäri ja variaatiomahdollisuuksissa vain taivas on rajana; tämä ensimmäiseni on aika perinteinen, jossa kermakin on maustettu vain hentoisesti sokerilla sekä bourbon vaniljalla ja koostumusta jämäköitin reilulla ruokalusikallisella mascarponea. Villeimmissä kerma on jäykistetty vaniljakreemijauheella ja siihen on sekoitettu minttukaakao tazzaa, ja kuorrutus on ganache-tyyppinen
Aikaa tämän piiraan teossa kuluu ainoastaan kondensoidun maidon keittämiseen, jolloin toffeen syntymiseen menee hiljalleen keitellen noin kolme tuntia. Tämän osuuden voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä keitetty toffee säilyy avaamattomassa purkissa useita viikkoja. Toffeen voi tokikin keittää myös normisti kermasta ja fariinisokerista - ihan miten itsestä parhaimmalta tuntuu.
Pohja: 300g suklaadigestivejä murustettuna
100g voita sulatettuna
Kinuski: 1tlk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
Väliin: Banaani siivuina
Kuorrutus: 2dl kuohukermaa
tomusokeria
bourbon vaniljaa
rkl mascarponea
Päälle: kaakaojauhehunnutus
banaani siivutettuna
Herkullista Pääsiäisen aikaa - nautitaan auringosta ja kiireettömydestä
(PassionForNourishment löytyy myös Facebook-ryhmänä ja siellä kokkaukset on nopeammin ajan tasalla - tervetuloa)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.