Yllättyneenä, ihmeissäni ja nöyrästi kiitollisena huikeasta kävijämäärästä - eilen 1050, ihan mieletöntä! Tästä on hyvä jatkaa, jos mahdollista vieläkin inspiroituneempana, leipomisesta ja ruoanlaittoa. Teitä varten minä tätä teen - innostaakseni teitä kokeilemaan ja kokkaamaan - Sydämestäni Kiitos <3
Koska kesä alkaa oikeasti olla täällä (koululaiset on lomalla - minä en :D ) ajattelin tehdä kakkua, joka poikkeaa perus -tylsästäkin- kakkupohjasta. Rakennetta, mehukkuutta ja raikkautta. Siitä ajatuksesta syntyi porkkana- ja Red Velvet-kakkuja mukaileva, amerikkalaistyyppisesti muhkea kakkupohja, joka ei vatkainta vaadi - vispilällä pärjää.
Tekstuuria ja veikeää ulkonäköä antaa unikonsiemenet, raikkautta appelsiini ja mehevyyttä rahka - ennen uuniin menoa kakku muistuttaa kuulemma sammakon kutua.. mutta kyllä siitä kudusta syntyi kesäkahvipöytien kuningatar ;)
Tätä taikinaa voit käyttää monipuolisesti sekä kakkupohjaan, että muffineihin - höttöistä sokerikakkupohjaa krouvimpi taikina tomii upeasti kummassakin. Kakun voi nauttia ilman täytettä vaikka vaniljajäätelön kera, tai sen voi täyttää sekä kuorruttaa mascarpone-/tuorejuustokermalla ja tuoreilla marjoilla - mielikuvitus on taas rajana. Helppoa, nopeaa ja ältsyn hyvää!
Koska kakku oli puhtaasti vielä kokeilu, jännitti hieman miten se vastaanotetaan; palaute oli kuitenkin mitä mainioin ja reseptin peräänkin jo kyseltiin - jatkan kakun jalostamista. Tässä teille reseptiikkaa olkaapas hyvät :)
Kakkupohja:
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3rkl unikonsiemeniä
3dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin raastettu kuori
2 kananmunaa
0,5dl öljyä
1dl maitoa
200g appelsiinirahkaa
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon appelsiinin kuoriraaste, kananmunat, maito sekä öljy ja sekoita vispilällä huolellisesti sekaisin. Työstä seokseen viimeisenä appelsiinirahka ja kaavi taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia.
Jäähdytä ja tarjoile makusi mukaan :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.