Perinteistä  pähkäilyä kaupassa  poikasten kanssa "Mitä Tänä viikonloppuna Syötäisiin"!

Ensimmäiseksi koriin valikoitui  maustamattomat kanafileviipaleet ja siitä se idea sitten lähti. Esikoinen kun vielä ilmoitti,että pasta ei kyllä sovi hänen mielestään kanan kanssa (???) niin lisukkeeksi napattiin riisi.
Kanan kaveriksi ostin mangoa,rakuunaa, valkosipulia ja kookosmaitoa, sekä hapoksi limettiä.
(suolaa, pippuria,  hunajaa ja chilirouhetta oli kotikaapissa).Paistoin kanaviipaleisiin pannulla väriä, maustoin suolalla, pippurilla, chilillä, valkosipulilla, rakuunalla,hunajalla  ja limen kuorella+mehulla.
Sitten lorautin päälle kookosmaidon (ennen kuin kanat kuivuvat pannulla liikaa;nesteeseen pääsevät mukavasti muhimaan ja loppukypsymään pysyen mehukkaina). Lopuksi kääntelin joukkoon vielä mangososeen
, annoksen päälle lisäsin paahdettuja manteliviipaleita. Tarjolle raikasta  balsamicolla maustettua salaattia ja herkku oli valmis matkaamaan parempiin suihin.  Nam!

Olimme esikoisen kanssa helmikuussa Viking Linen herkkuristeilyllä maistelemassa Tomi Björckin aasialaisMenut ja olimme todella tyytyväisiä kokonaisuuteen;makuun, esillepanoon ja tarjoiluun.Nyt tartuimmekin samaisen laivayhtiön uuteen herkkuristeilyyn, jonne ahvenanmaalaisihmeemme Michael Björklund on suunnitellut Pohjoismaisen Ruokamatkan Menun. Odotukset ovat korkealla. Vaihtoehtoja on tällä kertaa enemmän kuin Tomilla; Tomilla oli 2 Menu-kokonaisuutta, jolloin pääsin tutustumaan kumpaankin matkan kahdella illallisella. Nyt Björklundilta löytyy a la carte-lista; alkuruokia on valittavana neljä erilaista, pääruoan voi valita peräti kahdeksasta vaihtoehdosta ja herkkusuitakin hemmotellaan jälkiruoan osalta viidellä vaihtoehdolla. Näin ollen pääsen maistamaan vain  osaa herkuista ja olenkin syventynyt tarjontaan hyvissä ajoin etukäteen valitakseni ruokalajit,jotka aion tilata.

Ensimmäisenä illan Menu:
*Friteeratut Skagenin Meriravut (Tyrni-créme ja pippuripaahdetut  Porkkanat)
*Kasvatettua Sampea Varkaudesta (Karhunlaukkakastike,kevätvihannekset ja perunapyree)
*Hunajapaistettu Omenaleivos ja jäätelöä

Toisen illan Menu:
*Vaahtoava Tomaatti-Smögentaskurapukeitto (tillicreme ja krutonkeja)
*Poron Ulkofile (haudutettuja kanttarelleja ja paahdettua perunaa)
*Kevyesti jäädytetty Suklaamousse Fazerin Sinisestä, vadelmasorbetti ja suklaakakkumuruja.


Ei varmaan selityksiä kaipaa, miksi odotan tulevaa perjantaita kirjaimellisesti kuola poskella. Näistä sitten faktat ja kuvat blogiin viikon kuluttua wink

Pavlovin koira-efektin saa aikaan myös se tosiasia, että huomenna yleisölle avautuvaan Boulevard Socialiin varasin pöydän syyskuulle,jolloin mennään isolla tyttöporukalla paitsi syömään hyvin,kuuntelemaan Nickelbackia.
Ensimmäisellä viikolla tuolla tarjotaan kahta maukasta Tasting Menuta, seuraavasta viikosta lähtien tilattavissa on koko A la Carte-Menullinen taivaallisia taidonnäytteitä ja makuelämyksiä.

Nautinnollisia ruokahetkiä auringon alla!