Kesäloma vierii puolessa välissä ja hartaasti odotettu ravintolailta Stefan's Steakhouse:ssa häämötti.

Ravintola on suomalaissyntyisen,kokkaustaidoillaan menestystä niittäneen Stefan Richterin luomus, jolle juuret ovat tärkeä elementti. Amerikan Top Chefissä finaaliin yltäneen, Suomen Top Chefissäkin tuomaroineen miehen ravintola panostaa nimensä mukaan pihveihin, mutta listalta niille löytyy myös herkullisia vaihtoehtoja. Helsingin ravintolan moderniin ruokalistaan on ollut vaikuttamassa myös keittiömestari, Suomen Top Chef Akseli Herlevi.

Pihvilista on vakuuttava ja luo laadukkuudellaan odotuksia. . Mikä parasta, nuo odotukset palkitaan; tilasin talon erikoisannoksen Wagyu-härän sisäfileepihvi Kobe-tyyliin. Erikoisjalostetusta ja -ruokitusta karjasta saadaan kaikkein hienointa ja laadukkainta pihvilihaa ja pihvin makuelämys olikin kulinaarinen orgasmi; ei haitannut edes ne pari banaanikärpästä, jotka leipälautasta himoitsi. Parasta lihaa, mitä olen koskaan syönyt! Lisukkeiden pitäisi mun mielestä kuulua pihvien hintaan, mutta muutama euro nyt ei kenenkään budjettia heilauta suuntaan jos toisenkaan, jos kerran on ravintolaan tullut syömään. Ja toisaalta nyt kun moni välttää turhia hiilareita, niin niitä ei ole ainakaan valmiiksi isketty pihvin kylkeen, joten ne on helppo väistää. 

                              1005151_10201326667556239_1566634643_n-n

Jälkkäriksi tilasin ranskalaista klassikkoa, Crème brûléeta. Itse olen tätä murun lempparijälkkäriä koittanut tehdä  kahdesti siinä onnistumatta. Ja  koska en koskaan ole Brûléeta aiemmin syönyt, ajattelin lähteä lusikan kanssa oppimatkalle; miltä sen pitää maistua, mikä on sen koostumus. Voi jumpe.. en olisi uskonut, että täydellisen pihvin jälkeen jälkkärikin räjäyttää tajunnan.

                               1016242_10201326959683542_698475870_n-no

Sen lisäksi, että ruoka oli mieletöntä, oli asiakaspalvelu tarjoilijoiden toimesta iloista, osaavaa, nopeaa ja mutkatonta. Miljöö oli kaunis ja kodikas; kattokruunujen himmeä valaistus, mukavat tuolit, elävä tuli salissa ja komeiden kokkipoikien kokkailut kaikkien nähtävillä. Kaikinpuolin rento ja mukava ympäristö ruokailla!

Mä olin niin tyytyväinen, että menen toistekin, menkää tekin!

 *Ensi kerralla otan Murun mukaan, sillä tämän ravintolareissun jälkeen mä ymmärrän mitä tarkoittaa, kun Muru sanoo mulle "You are the Sugar of my Brûlée" <3