Mun maapähkinävoi-fetissi on viety uudelle tasolle. Mä rakastan tätä jumalten tahnaa  - suoraan purkista lusikoitunakin, enkä todella enää keksi mihin sitä ei voisi iskeä. Pitkään oli pohdinnassa väsätä jonkunlainen juustokakku ja mitäpä sitä muuta kuin tuumasta toimeen. Tässä amerikkalainen (uunissa kypsennetty) juustokakku on muhkea yhdistelmä maapähkinävoita, kananmunia ja Philadelphia-juustoa; on siinä hiilarit kohdillaan, mutta reilusti myös protskua - on tää niin tuhtia, ettei isoa biittiä voi kerralla edes vetää.

                                 11953239_10207054225661612_2245488575169

Sen verran olen perso myös Snickers-patukoille (vaikka himoni pystyn aisoissa pitämäänkin), että seuraavalla kerralla isken juustomassan ja suklaakuorrutuksen väliin kinuskin - sitten tää on suolapähkinöineen aivan täydellinen snickers-kakku. Ilman kinuskia tämä ei ollut äkkimakea, vaan aikuiseen makuun hyvinkin toimiva, pyöreän pähkinäinen.  Kinuskilla kakkuun avautuu uusi makumaailma ;lisää hiilaria ja makeutta - kaikkien himotreenaajien tankkauspäivän unelmakakku :D 

Pohja:

200g Digestive-keksejä

50g suolapähkinöitä

100g tummaa suklaata

n.50g voita


Täyte:

500g Philadelphia-tuorejuustoa

6 kananmunaa (3:sta pelkkä keltuainen)

200g sokeria

1,5dl ranskankermaa

250g maapähkinävoita


Kuorrutus:

2,5dl ranskankermaa

100g tummaa suklaata

30g muscovado-sokeria


Murskaa pohjan keksit, suklaat ja pähkinät pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja iske jääkaappiin odottelemaan täytettä.

Täyte syntyy sutjakasti sekoittaen juustomassan ainekset sileäksi tahnaksi; kaada pohjan päälle ja laita koko komeus lämmittelemään uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.

Kuorrutuksessa lämmittele ainekset varovasti miedolla lämmöllä,kunnes ne sulavat tasaisesti yhteen; kaada seos kakun päälle ja laita vielä uuniin n.10 minuutiksi.

Anna kakun jäähtyä kunnolla - mieluiten jääkaapissa yön yli. 

Kahvi tippumaan ja antaudu nautinnolle!

Nautinnollista viikonloppua kaikille - lupaan, että peanut butter överit jatkuu ja te saatte osanne ;)