488262_10200711396454846_416137827_n-nor

Pohja:                                                                      Kuorrutus:

4dl vehnäjauhoja                                                     200g tuorejuustoa (Philadelphia)

2tl kaakaojauhetta                                                   200g mascarponea

1/2tl suolaa                                                              2tl vaniljasokeria

2-3tl punaista elintarvikeväriä                                  2dl tomusokeria

2dl maitoa                                                                2dl kuohukermaa

125g huoneenlämpöistä voita

3dl sokeria

2tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1tl ruokasoodaa

1tl valkoviinietikkaa

 

Siivilöi jauhot ja kaakaojauho kulhoon, lisää joukkoon suola. Sekoita väriaine maitoon.

Vatkaa voi ja sokerit vatkaimella, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Lisää taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja nestettä. Kun taikina on tasainen, sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan ja sekoita nopeasti.

Kaada taikina leivinpaperoituun, voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 20cm) ja paista175 asteessa keskitasolla 30-40minuuttia

Anna kakun mieluiten vetäytyä seuraavaan päivään, jolloin sen käsiteltävyys paranee; leikkaakolmeksi levyksi, täytä välit kuorrutuksella.

Jos tarjoat kakun samana päivänä, levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Jos voit antaa kakun vielä vetäytyä, levitä kuorrutusta vainohuelti; säilytä loppu kuorrutus tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja levitä se reunoille juuri ennen tarjoamista.

*Kakun näyttävyys perustuu sen hehkuvaan punaisuuteen. Wiltonin pastaväreistä Red Red- sävy on paras, itse käytin Rosea ja lopputulos oli luonnonvalossa pinkimpi. Mutta ei se Pink Velvetkään ulkonäössä häviä alkuperäiselle ;) Kakku on 1950-luvulla syntynyt klassikko rapakon toiselta puolelta ja siellä ohje siirtyy äidiltä tyttärelle.

Pääsiäinen toi kevään mukanaan  ja tänään jäin töiden jälkeen ulos nauttimaan auringosta, toppatakki oli aivan liian kuuma, mutta jalassa oli onneksi jo tennarit. Jätskikauden avasin Magnumin valkosuklaalla kuorrutetulla mansikkajäätelöllä, joka oli mielettömän ihana, ei yhtään liian makea - täydellinen.

                        46925_10200712795569823_242324686_n-norm

 

Ihania kevätpäiviä - Magnumilta on muuten tullut koko joukko uusia kesämakuja, mutta niitä  on toistaiseksi saatavilla vain Stockmannilta.