Pohja: Kuorrutus:
4dl vehnäjauhoja 200g tuorejuustoa (Philadelphia)
2tl kaakaojauhetta 200g mascarponea
1/2tl suolaa 2tl vaniljasokeria
2-3tl punaista elintarvikeväriä 2dl tomusokeria
2dl maitoa 2dl kuohukermaa
125g huoneenlämpöistä voita
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1tl ruokasoodaa
1tl valkoviinietikkaa
Siivilöi jauhot ja kaakaojauho kulhoon, lisää joukkoon suola. Sekoita väriaine maitoon.
Vatkaa voi ja sokerit vatkaimella, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
Lisää taikinan joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja nestettä. Kun taikina on tasainen, sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan ja sekoita nopeasti.
Kaada taikina leivinpaperoituun, voideltuun irtopohjavuokaan (halk. n. 20cm) ja paista175 asteessa keskitasolla 30-40minuuttia
Anna kakun mieluiten vetäytyä seuraavaan päivään, jolloin sen käsiteltävyys paranee; leikkaakolmeksi levyksi, täytä välit kuorrutuksella.
Jos tarjoat kakun samana päivänä, levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Jos voit antaa kakun vielä vetäytyä, levitä kuorrutusta vainohuelti; säilytä loppu kuorrutus tiiviissä rasiassa jääkaapissa ja levitä se reunoille juuri ennen tarjoamista.
*Kakun näyttävyys perustuu sen hehkuvaan punaisuuteen. Wiltonin pastaväreistä Red Red- sävy on paras, itse käytin Rosea ja lopputulos oli luonnonvalossa pinkimpi. Mutta ei se Pink Velvetkään ulkonäössä häviä alkuperäiselle ;) Kakku on 1950-luvulla syntynyt klassikko rapakon toiselta puolelta ja siellä ohje siirtyy äidiltä tyttärelle.
Pääsiäinen toi kevään mukanaan ja tänään jäin töiden jälkeen ulos nauttimaan auringosta, toppatakki oli aivan liian kuuma, mutta jalassa oli onneksi jo tennarit. Jätskikauden avasin Magnumin valkosuklaalla kuorrutetulla mansikkajäätelöllä, joka oli mielettömän ihana, ei yhtään liian makea - täydellinen.
Ihania kevätpäiviä - Magnumilta on muuten tullut koko joukko uusia kesämakuja, mutta niitä on toistaiseksi saatavilla vain Stockmannilta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.