Tänään päätin vihdoin kokeilla valmistaa ruoka-annoksen nuudelista,ensimmäistä kertaa elämässäni. Nuudelin rantautuessa Suomeen,maistoin niin järkyttävän hirveää nuudeli valmiskeittoa,että traumat tuli..niinpä olen aina kaupassa sivuuttanut nuudelihyllyn. Viime viikolla ostin paketin Santa Marian täysjyvä-muna nuudelia ja tänään uskaltauduin kokeilemaan;pääsin samalla testaamaan rypsipossusuikaleita. Onneksi tein,sillä tulen tekemään toistekkin!!
Paistokseen käytin
1pkt Santa Marian täysjyvänuudelia (käytin 2/3 paketista)
1pkt rypsipossusuikaleita
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika viipaloituna
7 pientä herkkusientä viipaloituna
2 porkkanaa kuutioituna
2 valkosipulin kynttä
1 lime
1/2 puaninen chili pieninä kuutioina
1tlk Santa Maria kookosmaitoa (Light)
suolaa,pippuria,inkiväärijauhetta,red curry-masutetta
1rkl soijaa
1rkl viinietikkaa
1rkl hunajaa
paahdettuja cashew pähkinöitä
Ruskistin lihasuikaleet pannulla,heitin joukkoon kasvikset,chilit,limen raastetun kuoren ja mehun,kuulottelin hetken. maustoin suolalla,pippurilla,inkiväärillä sekä red currylla. Kaadoin kookosmaidon päälle,mursin nuudelit joukkoon ja annoin muutaman minuutin kypsyä/hautua kannen alla. Lorautin vielä joukkoon soijaa,viinietikkaa ja hunajaa ja sekoittelin. Lisänä tarjoilin paahdettuja Cashew pähkinöitä. Helppoa,nopeaa ja ennen kaikkea HYVÄÄ!!
Meillä muuten pojatkin pisteli ruuan poskeen hyvällä ruokahalulla ja puikoilla.
Iltapalaksi päätin jo eilen tekeväni pannareita. Ystävältäni sain edellisjouluna nalle teflon-vuoan,joka on jäänyt käyttöä vaille. Nyt päätin tehdä niihin pannareita.
Seuraavasta reseptistä tuli 12 nallepannaria, 1 pellillinen "normipannaria"
8dl täysmaitoa
2dl neljän viljan hiutaleita (Nalle)
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
3-4tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
2 kananmunaa
100g voisulaa
Annoin hiutaleiden ja jauhojen(+leivin-&valjajauhe) turvota puolisen tuntia ennen kuin sekoitin muut aineet joukkoon.
225 astetta noin 20 minuuttia,kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.