Tämä oli keskiviikon palaveripiirakkaa; kirpeyttä sitruunasta ja makeutta marengista. Uunituoreeltaan kun pistelee menemään, niin kirpeys on kirpeimmillään ja makeuskin huipussaan. Jos malttaa odottaa seuraavaan päivään, pääsee maut tasaantumaan ja makukobinaatiot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Ihanaa kahvin kanssa, piristää sateisempaakin syyspäivää :)

 

                             1385222_10201873095976608_1681220467_n-n

Pohja:

100g huoneenlämpöistä voita

2rkl sokeria

1/2tl leivinjauhetta

3dl vehnäjauhoja

1,5rkl vettä

Sekoita voi ja kuivat aineet keskenään,lisää vesi ja painele tasaiseksi massaksi. Painele sitten taikina voidellun piirasvuoan pohjalle (tähän osuuteen kannattaa panostaa jotta taikina on vuoassa tasaisesti ja siten kypsyy tasaisesti. Paistoin piirasta foliolla peitettynä 200 asteessa  15minuuttia ja folion poiston jälkeen vielä n. 5minuuttia. Pohjan ollessa uunissa on hyvä aika valmistaa..

Täyte:

2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

2dl vettä

2dl sokeria

4 keltuaista

2rkl maizena-suurustetta

50g voita paloiteltuna

1rkl vaniljasokeria

Kiehauta muut aineet kattilassa koko ajan vatkaten voita ja vaniljasokeria lukuunottamatta. Kun seos alkaa suurustua,ota se liedeltä ja lisää paloiteltu voi ja vaniljasokeri.

Marenki:

4 valkuaista

1,5dl sokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sitte sokeri pienissä erissä.

Kaada sitruuna kiisseli kypsän piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kumoa päälle marenkimassa ja muotoile se aaltomaiseksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia/kunnes väri on kauniin ruskea.

Iltapalaksi pyöräytettiinkin sitten kunnon ruokaa. Ehdotin lapsille spagettia ja jauhelihakastiketta tai vaihtoehtoisesti makrulaatikkoa. Kuopus halusi lasagnea,keskimmäinen halusi ranskalaisia ja lihapullia, kumpikaan ei halunnut basilikaa.

Tartuin lihapulliin; niiden pitää olla itsetehtyjä..ja kävisikö ranskalaisten tilalle spagetti; minä kun en ranskalaisista välitä ollenkaan. Iltapala oli päätetty. Chili-Parmesanlihapullat.

                            996008_10201876075931105_1055461763_n-no

700g sika-nauta jauhelihaa

2 kananmunaa

suolaa

mustapippuria

cayennepippuria

sweet chili saucea

2 pieneksi kuutioitua punaista chiliä

2tl valkosipulitahnaa

50g parmesan-raastetta

225 astetta noin 10-15 minuuttia

Tänä viikonloppuna olikin kakkusulkeiset ja niistä postailen teille huomenissa, Murun kanssa kokkailtiin myös kotigourmeeta, joten niistä kuvatuksia ja ajatuksia myös huomiseen settiin.

Ihanaa sunnuntai-iltaa, nauttikaa rakkaista ja rakkaiden kanssa ruokailusta <3