Tämä oli keskiviikon palaveripiirakkaa; kirpeyttä sitruunasta ja makeutta marengista. Uunituoreeltaan kun pistelee menemään, niin kirpeys on kirpeimmillään ja makeuskin huipussaan. Jos malttaa odottaa seuraavaan päivään, pääsee maut tasaantumaan ja makukobinaatiot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.
Ihanaa kahvin kanssa, piristää sateisempaakin syyspäivää :)
Pohja:
100g huoneenlämpöistä voita
2rkl sokeria
1/2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
1,5rkl vettä
Sekoita voi ja kuivat aineet keskenään,lisää vesi ja painele tasaiseksi massaksi. Painele sitten taikina voidellun piirasvuoan pohjalle (tähän osuuteen kannattaa panostaa jotta taikina on vuoassa tasaisesti ja siten kypsyy tasaisesti. Paistoin piirasta foliolla peitettynä 200 asteessa 15minuuttia ja folion poiston jälkeen vielä n. 5minuuttia. Pohjan ollessa uunissa on hyvä aika valmistaa..
Täyte:
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2dl vettä
2dl sokeria
4 keltuaista
2rkl maizena-suurustetta
50g voita paloiteltuna
1rkl vaniljasokeria
Kiehauta muut aineet kattilassa koko ajan vatkaten voita ja vaniljasokeria lukuunottamatta. Kun seos alkaa suurustua,ota se liedeltä ja lisää paloiteltu voi ja vaniljasokeri.
Marenki:
4 valkuaista
1,5dl sokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sitte sokeri pienissä erissä.
Kaada sitruuna kiisseli kypsän piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kumoa päälle marenkimassa ja muotoile se aaltomaiseksi. Paista uunissa noin 10 minuuttia/kunnes väri on kauniin ruskea.
Iltapalaksi pyöräytettiinkin sitten kunnon ruokaa. Ehdotin lapsille spagettia ja jauhelihakastiketta tai vaihtoehtoisesti makrulaatikkoa. Kuopus halusi lasagnea,keskimmäinen halusi ranskalaisia ja lihapullia, kumpikaan ei halunnut basilikaa.
Tartuin lihapulliin; niiden pitää olla itsetehtyjä..ja kävisikö ranskalaisten tilalle spagetti; minä kun en ranskalaisista välitä ollenkaan. Iltapala oli päätetty. Chili-Parmesanlihapullat.
700g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
sweet chili saucea
2 pieneksi kuutioitua punaista chiliä
2tl valkosipulitahnaa
50g parmesan-raastetta
225 astetta noin 10-15 minuuttia
Tänä viikonloppuna olikin kakkusulkeiset ja niistä postailen teille huomenissa, Murun kanssa kokkailtiin myös kotigourmeeta, joten niistä kuvatuksia ja ajatuksia myös huomiseen settiin.
Ihanaa sunnuntai-iltaa, nauttikaa rakkaista ja rakkaiden kanssa ruokailusta <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.