Viime viikonloppuna ihanainen nainen täytti 60-vuotta ja minä sain kunnian valmistaa juhliin kakut.
Toiveissa oli mansikkaista makeaa ja kalavoikkarikakkua.

             

Kermakakun kostutin rommisiirapilla, täytteenä mansikkamousse mansikkapaloilla sekä mansikkamousse marenkipaloilla

             

Kalavoikkarikakun kostutin kasvisliemellä,
täyte1; 6:n munan munavoi johon lisäsin raejuustoa, avokadokuutioita sekä 2pss pakastekatkarapuja; maustamiseen suolaa,pippuria sekä hunajaista dijon-sinappia
täyte2: 3rs ruohosipuli-tuorejuustoa, 1,5dl yrttistä tomaattimurskaa, 450g kylmäsavulohta; suolaa, hunajaa, sinappia, pippuria maustamiseen.

Kuorrutteeseen vatkasin pari desiä kermaa kovaksi vaahdoksi, sekaan smetanaa (tai ranskankermaa) sekä suolaa ja dijon-sinappia.

Lauantai-iltana sisko ilmoitti tulevansa synttärikakkukahville, ja vaatimuksena oli omatekoinen kakku (ihan niin kuin minulta muunlaisia edes saisi wink,eli luvassa oli todellinen pikakakku; paistoin kakkupohjan yötä vasten, jotta se ehtisi ennen aamua tovin vetäytymään ennen täyttämistä.

              

Täytteeksi vaahdotin kermaa, mascarponea sekä lemoncurdia,lemon curd-mousse.. olipa muuten ihanan raikas ja kesäinen! Moussen lisäksi kakun kätköistä löytyi sitruunasiirappi sekä mansikkamelba.
Kuorrutteeksi keitin pikapikaa kinuskin ja supernopeat pursotukset kermaa.
Koristeeksi vielä mansikoita ja elämäni nopeiten valmistettu kakku oli jääkaapissa makuuntumassa ja odottamassa siskoa sillä välin, kun minä kävin poikasteni kanssa leffassa katsomassa Ice Age 4:n.
Kakku maistui sunnuntai-iltapäivässä kaikille, mutta tänään kakku oli päässyt oikeuksiinsa kun maut olivat tasaantuneet.

Ihanan aurinkoista viikkoa lomalaisille ja tsemppiä töissä vielä ahkeroiville!
Omaa lomaa odottelen vielä kaksi viikkoa ja kyllähän siihen kakkujen tekoa mukaan mahtuu; ensi viikonlopulle olisi työn alla 50 hengen ristiäiskakku ja ristiäiskakkua olisi loppukuusta menossa myösihanan ystävän prinssille.