1309801183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

100g huoneenlämpöistä voita

200g sokeria

1/2tl suolaa

1 kananmuna

300g vehnäjauhoja

1-2rkl vettä

vaahdota voi ja sokeri,lisää joukkoon kananmuna sekä jauhot,tarpeen vaatiessa koostumuksen parantamiseksi hippunen vettä.

anna vetäytyä jääkaapissa tinnin verran

Täyte 1

2 vartta raparperia pilkottuna

5-10 mansikkaaa pilkottuna

1dl sokeria

2-3rkl kanelia

anna maustua noin tunti,jonka jälkeen siivilöi liika kosteus pois

Painele jääkaapissa ollut taikina piirasvuokaan (jätä halutessasi osa taikinasta muruseokseksi piiraan päälle) ja paista uunissa 180 asteessa n.10 minuuttia

Ota pohja pois uunista ja anna lämmön hiukan tasaantua. Levitä päälle täyte 1 ja valmista täyte 2

Täyte 2

1dl kermaa

1 vaniljatanko

1 kananmuna

5rkl sokeria

2rkl voisulaa

4rkl vehnäjauhoja

kiehauta kattilassa 1dl kermaa jonka joukossa halkaistu vaniljatanko (voit kaapia siemeniä kermaan jo valmiiksi)

vatkaa vaahdoksi kananmuna sekä sokeri,lisää joukkoon vaniljakerma sekä voi ja jauhot,kaada edellisen täytteen päälle

Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia,kunnes täyte on päältä kullanruskea ja hyytynyt

Tarjoile kanelihunnutetun vaniljajäätelön kera