Pohja
100g huoneenlämpöistä voita
200g sokeria
1/2tl suolaa
1 kananmuna
300g vehnäjauhoja
1-2rkl vettä
vaahdota voi ja sokeri,lisää joukkoon kananmuna sekä jauhot,tarpeen vaatiessa koostumuksen parantamiseksi hippunen vettä.
anna vetäytyä jääkaapissa tinnin verran
Täyte 1
2 vartta raparperia pilkottuna
5-10 mansikkaaa pilkottuna
1dl sokeria
2-3rkl kanelia
anna maustua noin tunti,jonka jälkeen siivilöi liika kosteus pois
Painele jääkaapissa ollut taikina piirasvuokaan (jätä halutessasi osa taikinasta muruseokseksi piiraan päälle) ja paista uunissa 180 asteessa n.10 minuuttia
Ota pohja pois uunista ja anna lämmön hiukan tasaantua. Levitä päälle täyte 1 ja valmista täyte 2
Täyte 2
1dl kermaa
1 vaniljatanko
1 kananmuna
5rkl sokeria
2rkl voisulaa
4rkl vehnäjauhoja
kiehauta kattilassa 1dl kermaa jonka joukossa halkaistu vaniljatanko (voit kaapia siemeniä kermaan jo valmiiksi)
vatkaa vaahdoksi kananmuna sekä sokeri,lisää joukkoon vaniljakerma sekä voi ja jauhot,kaada edellisen täytteen päälle
Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia,kunnes täyte on päältä kullanruskea ja hyytynyt
Tarjoile kanelihunnutetun vaniljajäätelön kera
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.