Mistä tunnistaa todellisen herkkusuun. No siitä, että keskellä työpäivää syttyy kirkas lamppu pään päällä ja vision nimi oli Pie Bannofee goes Chocolate. Ei muuta kuin tuumasta toimeen :)
En edelleenkään ole suuren suuri banaanin ystävä, sillä ensimmäisen raskauden aikana pistelin tätä bananas are for monkeys-hedelmää yhden eliniän tarpeisiin. Tässä muodossa ei yllättäen tehnyt edes tiukkaa ;)
Aikaa tämän äkkimakean piiraan teossa kuluu ainoastaan kondensoidun maidon keittämiseen, jolloin toffeen syntymiseen menee hiljalleen keitellen 2-3 tuntia. Tämän osuuden voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä keitetty toffee säilyy avaamattomassa purkissa useita viikkoja (mutta voin vannoa, että tämä kakku ei säily kauaa ;) ) Ganache kannattaa keitellä kasaan kondensoidun maidon keittelyn loppupuolella ja sitten vaan kakku kasaan.
Kakku on munaton ja helposti muokattavissa myös gluteenittomaksi, eli loistava vaihtoehto erikoisruovaliollisen juhlapöytään :)
Tämä kakku, sikälimikäli sitä yön yli säilyy jääkaapissa, matkaa töihin aamukahvin kyytipojaksi
Pohja: 300g digestivejä murustettuna
100g voita sulatettuna
100g tummaa suklaata sulatettuna
Kinuski: 1tlk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
Väliin: Banaani siivuina
Kuorrutus: 300g tummaa suklaata
3dl kuohukermaa
1rkl voita
Päälle: kaakaojauhehunnutus
banaani siivutettuna
Herkkusuu hiljenee, mutta vain hetkeksi; huomenna taiotaan ystävänpäivän mokkasydämiä ja viikonlopun aikana testiin lähtee Pie Nutella :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.