1779149_10202877552687398_1752062203_n-n

 Mistä tunnistaa todellisen herkkusuun. No siitä, että keskellä työpäivää syttyy kirkas lamppu pään päällä ja vision nimi oli Pie Bannofee goes Chocolate. Ei muuta kuin tuumasta toimeen :)

En edelleenkään ole suuren suuri banaanin ystävä, sillä ensimmäisen raskauden aikana pistelin tätä bananas are for monkeys-hedelmää yhden eliniän tarpeisiin. Tässä muodossa ei yllättäen tehnyt edes tiukkaa ;)

Aikaa  tämän äkkimakean piiraan teossa kuluu ainoastaan kondensoidun maidon keittämiseen, jolloin toffeen syntymiseen menee hiljalleen keitellen 2-3 tuntia. Tämän osuuden voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä keitetty toffee säilyy avaamattomassa purkissa useita viikkoja (mutta voin vannoa, että tämä kakku ei säily kauaa ;) )  Ganache kannattaa keitellä kasaan kondensoidun maidon keittelyn loppupuolella ja sitten vaan kakku kasaan.

Kakku on munaton ja helposti muokattavissa myös gluteenittomaksi, eli loistava vaihtoehto erikoisruovaliollisen juhlapöytään :)

Tämä kakku, sikälimikäli sitä  yön yli säilyy jääkaapissa, matkaa töihin aamukahvin kyytipojaksi

Pohja:       300g digestivejä murustettuna

                 100g voita sulatettuna

                 100g tummaa suklaata sulatettuna

Kinuski:     1tlk kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä

Väliin:        Banaani siivuina

Kuorrutus: 300g tummaa suklaata

                  3dl kuohukermaa

                  1rkl voita

Päälle:        kaakaojauhehunnutus

                   banaani siivutettuna


Herkkusuu hiljenee, mutta vain hetkeksi; huomenna taiotaan ystävänpäivän mokkasydämiä ja viikonlopun aikana testiin lähtee Pie Nutella :)