Oikeastaan tämä Viiden Tähden Illallinen piti suorittaa jo eilen,mutta eihän se mennytkään niinkuin Strömsössä;aika vierähti vyökokeessa ja palaverissa niin,että ei edes huomannut ajan kulua;klo 22 olin kotona!..ja palaverissa sai vielä vatsansakin täyteen!

Tänään sitten syötiin paremmin;ensimmäisenä alkupalana etanoita yrtti-valkosipulivoissa (Voin joukkoon sotkin pilkottua basilikaa,persiljaa yhden hienonnetun valkosipulin kynnen sekä valkopippuria;ensikerralla aion laittaa mukaan myös limen kuorta!). Jaoin voin etanapannun koloihin ja säilyke etanat päälle. Uunissa 200 asteessa,kunnes voi alkoi kiehua. Oli niin hyvää,että himo jäi!

                    182618_1810865118948_1459599098_31984473

Toisena alkuruokana olikin sitten Pippurisen hunajaisia Punajuuria AuraGoldin kera,alkuun esikeitin punajuurta ja paistoin  pannulla vielä kauniin värin saamiseksi,pikkuisen rapsakoita ne saavat olla,muttei luonnollisestikkaan raakoja. Miellyttävä makuyhdistelmä!

                   180940_1810865838966_1459599098_31984477

Pääruokana oli sitten Aprikoosilla täytettyä Ankanrintaa Vaniljariisin ja Persikkakastikkeen kera.Ankkaan tein taskun,johon laitoin 3 kuivattua aprikoosia, paistoin pannulla n. 2,5min per puoli,maustoin suolalla ja valkopippurilla. Sitten vieläreilu 10 minuuttia uunissa foliossa. Annoin levähtää vielä 5 minuuttia folion sisällä ennen viipalointia.

Vaniljariisi syntyy kun keittää riisin suolavedessä vaniljatangonsiemenien sekä vaniljatangon kera-hyvää!

Persikkakastikkeeseen käytin 2 kokonaista säilykepersikkaa,1 kokonaisen punaisen chilin ilman siemeniä,yhden hienonnetun valkosipulin,ripausken suolaa sekä valkopippuria sekä yhden limen raastetun kuoren ja puristetun mehun. Persikan tilalla myös mango toimii mitä mainioimmin!

(Ruoka oli ilo nauttia uudelta Villeroy&Bochin New Wave-lautaselta,joka on täysin sekoittanut pääni:Gotta collect 'em all!)

                      180331_1810866598985_1459599098_31984478

Pääruuan jälkeen maistui vielä pala Brietä Mansikkahillokkeella sekä Suklaakohokasta (eli souffléta) vadelmilla;180g tummaa suklaata sulatettuna,20g voita sulatettuna,3keltuaista+4rkl tomusokeria vaahdotettuna,6 valkuaista vaahdotettuna-->ainekset tässä järjestyksessä varovasti suklaaseen sekoittaen-->voideltuun ja sokeroituun kohokasvuokaan 225 asteessa noin 10 minuuttia,NAMS!

                      181992_1810982841891_1459599098_31984740

Ja seuraavaksi ystävänpäiväleivosten kimppuun,kyllä elämä on herkullista!