PEKAANIPIIRAS vaniljajäätelöllä ja vaahterasiirapilla
Taikina: 3dl vehnäjauhoja
150g huoneenlämpöistä voita
n.1/2dl vettä
nypi voi ja jauhot keskenään,lisää vesi. Muotoile taikinasta pallo ja hunnuta se kevyesti jauhoilla.Kääri tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli siitä sen jälkeen piirasvuoan kokoinen levy ja esipaista 175 asteessa 10 minuuttia
Täyte: 50g voita
1dl muscovadosokeria
2,5dl vaahterasiirappia
1 rkl rommia/esanssia
3 kananmunaa
200g (3pss) pekaanipähkinöitä
1/2 prk omenamarmeladia
Levitä marmeladi esipaistetunpiiraan pohjalle. Sulata voi ja sokeri pannulla miedolla lämmöllä ja kun ovat sulaneet tasaiseksi,lisää siirappi ja rommi.Ota pannu pois levyltä ja kaada seos kulhoon. Vatkaa kananmunat voimakkaasti seoksen joukkoon yksitellen.Lisää pähkinät,sekoita ja kaada piiraspohjalle. Paista uunissa 20-30 minuuttia. Jäähdytä piirasta pari tuntia ja tarjoile vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.