1294888878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PEKAANIPIIRAS vaniljajäätelöllä ja vaahterasiirapilla

Taikina: 3dl vehnäjauhoja

              150g huoneenlämpöistä voita

              n.1/2dl vettä

nypi voi ja jauhot keskenään,lisää vesi. Muotoile taikinasta pallo ja hunnuta se kevyesti jauhoilla.Kääri tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Kauli siitä sen jälkeen piirasvuoan kokoinen levy ja esipaista 175 asteessa 10 minuuttia

Täyte: 50g voita

           1dl muscovadosokeria

          2,5dl vaahterasiirappia

          1 rkl rommia/esanssia

          3 kananmunaa

          200g (3pss) pekaanipähkinöitä

          1/2 prk omenamarmeladia

Levitä marmeladi esipaistetunpiiraan pohjalle. Sulata voi ja sokeri pannulla miedolla lämmöllä ja kun ovat sulaneet tasaiseksi,lisää siirappi ja rommi.Ota pannu pois levyltä ja kaada seos kulhoon. Vatkaa kananmunat voimakkaasti seoksen joukkoon yksitellen.Lisää pähkinät,sekoita ja kaada piiraspohjalle. Paista uunissa 20-30 minuuttia. Jäähdytä piirasta pari tuntia ja tarjoile vaniljajäätelön sekä vaahterasiirapin kera