1294986545_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

MasterChef Suomi 2011 alkaa ensiviikon tiistaina nelosella klo 20!

ruutu.fi:ssä on jo ensimmäinen bootcamp-jakso nähtävillä ja kyllä onkin huvittavaa nähdä oma pärstävärkkinsä telkkarissa. Hakupapereita sisään laittaessani ja onneani kokeillessani,en tosiaan olisi uskonut pääseväni alkukarsintoja pidemmälle.

36807_1528813307829_1459599098_31394943_

Tässä kuvassa valmistuu alkukarsinnan toisen vaiheen annos;konjakkiliekitettyä naudan sisäfilepihviä kermaisen hunaja-pippurikastikkeen  ja sahrami-sitruuna-timjami uunilohkoperunoiden kera.  Tämän ansiosta pääsin seuraavaan,kolmanteen vaiheeseen,jossa muokkasin reseptiä konjakkiliekitettyyn kananfileeseen. Sen kautta tie vei välikarsintoihin,jossa piti jälleen valmistaa sama annos;uudistin sitä sen verran,että lisäsin tarjoiluun pihlajanmarjahillokkeen;tuomariäänin 2-1 tie vei bootcampille ja loput näkyykin sitten televisiosta.

 Suurinta,hienointa ja mahtavinta kisailun antia oli ehdottomasti tiivis ja hyvähenkinen porukka;vaikka väsytti niin nauru raikasi.Kaikkia yhdisti rakkaus ruokaan ja jokainen oli todellinen virtuoosi ruuan suhteen. Meille kaikille kannattaa pitää siis peukkuja Silmänisku

Ammattilaiset eli tuomarit jakoivat oppeja ja viisauttaan meille amatööreille ja se oli niin suuri kunnia,että sitä on vaikeaa edes ymmärtää.

Sen lisäksi että kokkaamme intohimolla kotona,on hyvä käydä silloin tällöin ravintoloissa syömässä;hakea inspiraatiota makuyhdistelmille ja annosten esille laittoon. Ravintolassa käyminenkin on oppia mitä suuremmassa määrin,eikä vain tapa helpottaa päivän askareita.

1294986563_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Arvon Tuomarit:Tomi Björck,Sikke Sumari ja Risto Mikkola