166858_1774497489780_3725005_n-normal.jp                              

 

 

After Eight-kakku

 

175 g voita

2 dl   muscovadosokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 dl vaniljajugurttia

150g After Eight-makeisia

 

 

 

Pinnalle:

150g kaakaotomusokeria

n. 3 rkl vaniljakastiketta

After Eight-konvehteja

 

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja niiden perään vaniljajugurtti ja rouhitut suklaapalat

Paista kakku voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa  175 asteessa noin 50 minuuttia.

Kumoa kakku ja valmista kuorrutus.

Sekoita  kaakaotomusokerin joukkoon  vaniljakastiketta kunnes tahnan koostumus on sopiva kakun päälle levitettäväksi,tarpeeksi jämäkkä.

Koristele After Eigt-konvehdeilla

 

Olipas mukavaa päästä Hellapoliisin kautta  testaamaan  kolmea erilaista kakkuvuokaa.

En ole miesmuistiin tehnyt  kahvikakkuja  ja nyt olikin ihanaa päästä taas tälle sektorille olemaan luova.

Ensimmäisenä päätin, että en tee ainakaan mitään perinteistä tiikeri-, hiekka tai piimäkakkua niin herkullisia kuin nuo onkin. Toisaalta mietin miten uhkarohkeaa on lähteä luomaan uusia reseptejä testivuokia varten, mutta kotioloissa ne onnistuivat mitä mainioimmin.

Kehittelin testausta varten kolme reseptiä, jotka kaikki toimivat loistavasti ja onnistuivat yhtä lukuun ottamatta hyvin; ensimmäinen silikonivuoalla paistettu meni kunnolla pannukakuksi, kun olin malttamaton, enkä antanut sen jäähtyä kunnolla. Toisella yrittämällä, maltillisella jäähdyttämisellä, lopputulos oli täydellinen. Kaksi muuta vuokaa  ( keraaminen ja teflon)  antoi täydellisen lopputuloksen kuumakumoamisellakin. Silikonilla olen siis onnistunut  ja mokannut täydellisesti, mikä toisaalta antaa painoa sille faktalle, että uusiin työvälineisiin pitää perehtyä kunnolla; kaikista saa varmasti lopputulokseltaan ykköslaatuisia tuotoksia!

Kuvauksissahan homma ei sitten mennyt enää niin kuin Strömssössä, vaan minun testikäytössä ollut Non-Stick  imaisi itseensä kiinnii palan kakkua kumotessa. .noh eipä siinä itkut auta, nauraminen on paljon mukavampaa ja kuorrutus korjailkoon virheitä; maistuvia oli kakuista jokainen! Kaikki ohjelmassa tehtyjen kakkujen reseptit löydät täältä 

Täytekakustahan kahvikakku poikkeaa niin, että muna-sokerivaahdon sijaan tehdäänkin voi sokerisekoitus, johon sitten vatkataan munat yksitellen ja muut aineet perään; taikina on todella nopea ja mutkaton tehdä ja sen jälkeen kakku on vajaan tunnin verran uunissa; jää hyvin aikaa siivota jälkiään ;)

 

                     Minun suosikkini oli tuo ohjelmassakin testaamani Non stick-vuoka;kevyt ja helppo.. ainoa joka pitää käsin pestä, mutta sen se saa kyllä anteeksi.

 

Ohjelmassa Elisan testiin pääsi Silikonivuoka (iloleipuri) sai minun kotitestauksessa pisteet kauniista muotoilustaan, mutta  se vaatii liikaa kikkailua minun kakuntekomieltymyksiin: tarvitsee ritilän alleen, jotta voi liikutella ja malttia kumoamisessa. Ja vaikka sen periaatteessa saa pestä astianpesukoneessa, en sitä vahvojen kemikaalien takia kuitenkaan suosittele varsinkin jos paljon leipoo. Toisaalta monikäyttöisyydessään se on oivallinen; siihen voi tehdä vaikka jäähdykkeen pakastimeen ja muotoja vuoista löytyy vaikka ja miten paljon.

Marjutin tv-käsittelyssä oli Keraaminen vuoka (kermansavi). Minusta se oli perushyvä-vuoka. Hävisi Non Stickille ,koska on melko raskas ja jos ote lipeää, on se näistä vuoista ainoa joka hajoaa. Konepesun kestävä. Testipäivän myötä nostaisin tämänkin pisteitä paitsi nostalgia-hehkun kauneudesta, myös takuuvarman onnistumisen edustajana.

 

                               

 

Tosi suklainen Pistaasipähkinäkakku

 250 g voita

1 dl muscovadosokeria

1 dl taloussokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl  kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

200g tummaa suklaata

n. 50g murskattuja pistaasin sydämiä

1/2 dl  vaniljakastiketta

 

 

 

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää se taikinaan kerman kanssa.

Voitele ja jauhota vuoka

Paista 175 asteisessa  uunissa noin 50min

 

Kumoa ja koristele jäähtynyt kakku valmiiksi sulatetulla suklaalla ja pistaasipähkinöillä

 

 

Kirsikkainen kahvikakku

200  voita

2 dl sokeria

3 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl kaakaojauhetta

100 g tummaa suklaata

1 dl maitoa

n. 2d kirsikkahilloa

 

 

 

Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu suklaa,maito ja kirsikkahillo.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, kypsennä  175 asteisessa uunissa noin tunti. kumoa kakku,koristele  vaaleanpunaisella pikeerillä ja mahdollisuuksien mukaan kirsikoilla

 

Vaikka tässä on tuotettu kuivakakkuja lähes liukuhihnameiningillä, innostuin niistä siinä määrin, että soitin tädilleni ja tilasin lapsuuden muistojen perässä Malla-tädille. Sieltähän löytyi reseptiarkistosta perintöaarteita ja jakelen niitä teille tulevissa blogi-päivityksissä. Nyt on kuitenkin aika alkaa toteuttaa naapuripihan juhlaväelle 40-vuotisTÄYTEkakkua tässä kahvikakkuvillityksen välissä ja kakkua menee huomennakin työpaikalle Hymy