After Eight-kakku
175 g voita
2 dl muscovadosokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljajugurttia
150g After Eight-makeisia
Pinnalle:
150g kaakaotomusokeria
n. 3 rkl vaniljakastiketta
After Eight-konvehteja
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja niiden perään vaniljajugurtti ja rouhitut suklaapalat
Paista kakku voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Kumoa kakku ja valmista kuorrutus.
Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon vaniljakastiketta kunnes tahnan koostumus on sopiva kakun päälle levitettäväksi,tarpeeksi jämäkkä.
Koristele After Eigt-konvehdeilla
Olipas mukavaa päästä Hellapoliisin kautta testaamaan kolmea erilaista kakkuvuokaa.
En ole miesmuistiin tehnyt kahvikakkuja ja nyt olikin ihanaa päästä taas tälle sektorille olemaan luova.
Ensimmäisenä päätin, että en tee ainakaan mitään perinteistä tiikeri-, hiekka tai piimäkakkua niin herkullisia kuin nuo onkin. Toisaalta mietin miten uhkarohkeaa on lähteä luomaan uusia reseptejä testivuokia varten, mutta kotioloissa ne onnistuivat mitä mainioimmin.
Kehittelin testausta varten kolme reseptiä, jotka kaikki toimivat loistavasti ja onnistuivat yhtä lukuun ottamatta hyvin; ensimmäinen silikonivuoalla paistettu meni kunnolla pannukakuksi, kun olin malttamaton, enkä antanut sen jäähtyä kunnolla. Toisella yrittämällä, maltillisella jäähdyttämisellä, lopputulos oli täydellinen. Kaksi muuta vuokaa ( keraaminen ja teflon) antoi täydellisen lopputuloksen kuumakumoamisellakin. Silikonilla olen siis onnistunut ja mokannut täydellisesti, mikä toisaalta antaa painoa sille faktalle, että uusiin työvälineisiin pitää perehtyä kunnolla; kaikista saa varmasti lopputulokseltaan ykköslaatuisia tuotoksia!
Kuvauksissahan homma ei sitten mennyt enää niin kuin Strömssössä, vaan minun testikäytössä ollut Non-Stick imaisi itseensä kiinnii palan kakkua kumotessa. .noh eipä siinä itkut auta, nauraminen on paljon mukavampaa ja kuorrutus korjailkoon virheitä; maistuvia oli kakuista jokainen! Kaikki ohjelmassa tehtyjen kakkujen reseptit löydät täältä
Täytekakustahan kahvikakku poikkeaa niin, että muna-sokerivaahdon sijaan tehdäänkin voi sokerisekoitus, johon sitten vatkataan munat yksitellen ja muut aineet perään; taikina on todella nopea ja mutkaton tehdä ja sen jälkeen kakku on vajaan tunnin verran uunissa; jää hyvin aikaa siivota jälkiään ;)
Minun suosikkini oli tuo ohjelmassakin testaamani Non stick-vuoka;kevyt ja helppo.. ainoa joka pitää käsin pestä, mutta sen se saa kyllä anteeksi.
Ohjelmassa Elisan testiin pääsi Silikonivuoka (iloleipuri) sai minun kotitestauksessa pisteet kauniista muotoilustaan, mutta se vaatii liikaa kikkailua minun kakuntekomieltymyksiin: tarvitsee ritilän alleen, jotta voi liikutella ja malttia kumoamisessa. Ja vaikka sen periaatteessa saa pestä astianpesukoneessa, en sitä vahvojen kemikaalien takia kuitenkaan suosittele varsinkin jos paljon leipoo. Toisaalta monikäyttöisyydessään se on oivallinen; siihen voi tehdä vaikka jäähdykkeen pakastimeen ja muotoja vuoista löytyy vaikka ja miten paljon.
Marjutin tv-käsittelyssä oli Keraaminen vuoka (kermansavi). Minusta se oli perushyvä-vuoka. Hävisi Non Stickille ,koska on melko raskas ja jos ote lipeää, on se näistä vuoista ainoa joka hajoaa. Konepesun kestävä. Testipäivän myötä nostaisin tämänkin pisteitä paitsi nostalgia-hehkun kauneudesta, myös takuuvarman onnistumisen edustajana.
Tosi suklainen Pistaasipähkinäkakku
250 g voita
1 dl muscovadosokeria
1 dl taloussokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata
n. 50g murskattuja pistaasin sydämiä
1/2 dl vaniljakastiketta
Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja lisää se taikinaan kerman kanssa.
Voitele ja jauhota vuoka
Paista 175 asteisessa uunissa noin 50min
Kumoa ja koristele jäähtynyt kakku valmiiksi sulatetulla suklaalla ja pistaasipähkinöillä
Kirsikkainen kahvikakku
200 voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
1 dl maitoa
n. 2d kirsikkahilloa
Vaahdota rasva ja sokerit, lisää munat yksitellen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu suklaa,maito ja kirsikkahillo.
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti. kumoa kakku,koristele vaaleanpunaisella pikeerillä ja mahdollisuuksien mukaan kirsikoilla
Vaikka tässä on tuotettu kuivakakkuja lähes liukuhihnameiningillä, innostuin niistä siinä määrin, että soitin tädilleni ja tilasin lapsuuden muistojen perässä Malla-tädille. Sieltähän löytyi reseptiarkistosta perintöaarteita ja jakelen niitä teille tulevissa blogi-päivityksissä. Nyt on kuitenkin aika alkaa toteuttaa naapuripihan juhlaväelle 40-vuotisTÄYTEkakkua tässä kahvikakkuvillityksen välissä ja kakkua menee huomennakin työpaikalle
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.