Sveitsistä lähtöisin oleva herkku on pitänyt testata reilun vuoden,jolloin tuli hankittua fondyy-pata..tuolla se on kaapissa pölyyntynyt ja odottanut käyttöönottoaan. Eilen oli vihdoin sen aika! Hieroin puolitettua valkosipulia pataan makua antamaan ja pilkoin sitten kummatkin puolikkaat kattilaan. Kattilaan lorautin valkosipulien kaveriksi 3dl puolikuivaa kuohuviiniä..loput skumpat nautitaan tietysti fondyyta valmistaessa ja herkutellessaSilmänisku

               164528_1787443933433_1459599098_31941421     165569_1787444253441_1459599098_31941422

Kiehuvan kuohuviinin joukkoon sulattelin pikkuhiljaa lisäillen hienoksi raasteeksi raastettuja,suhteellisen voimakkaita juustoja (omien makumieltymysten mukaan joukkoon voi lisätä mitä tahansa juustoja,mutta liian mietoja maut ei saisi olla); Valion Finlandiaa 300g sekä Valion violettia Emmentalia 350g (kaapista löytyi myös 50g mozzarella-raastetta,sen heitin myös joukkoon.) Juustoa piti sulatellessa tietysti hämmentää koko ajan ja se vaatii suhteellisen kuuman kattilan sulaakseen kunnolla. Vaatii siis tarkkuutta ja keskittymistä. Juuston sulettua lisäsin 3rkl limemehua+1rkl ohrakasta hyvin sekoittaen ja maustoin mustapippurilla. Valmis fondyy kipataan lämmitettyyn fondyypataan ja sitten herkuttelu voikin alkaa.  Pilkoin dipattavat herkut ennen juuston sulattelu proggista,joten  syömään pääsi heti kun fondyy oli valmis. Herkkupaloina tarjolla oli minisuolakurkkuja,parman kinkkua,bresaolaa,hunajamelonia,päärynää,salamisnaxia ja tietysti rapeakuorista hiivasekaleipää.

Herkullista!

               166380_1787443533423_1459599098_31941420    165105_1786684274442_1459599098_31940470