Eilen lasten kanssa ulkoillessa poimittiin  pihlajanmarjoja ja aronioita. Liotin niitä hiukan,jotta pesutulos olisi mahdollisimman hyvä.

Aronia-OmenaHillo: liuota 400g hillosokeria 1,5dl vettä. Kun sokeri on sulanut,lisää 3rkl hyvää konjakkia (hyvä "viina" korostaa marjan hyviä ominaisuuksia,huono korostaa karvautta),500g marja-aronioita sekä 3 kuorittua ja pilkottua omenaa. Keittele seosta kunnes omenat on kunnolla pehmentyneet. n. 45 min. Kerää mahdollinen vaahto pois,purkita ja sulje kansi hyvin-->parvekkeelle jähmettymään . On niin namia,että menen samantien uudestaan marjastaman!

PihlajanMarja-OmenaHillo: sulata 350g hillosokeria  1,5dl vettä.Lisää 2-3rkl hyvää konjakkia,300g pihlajanmarjoja  ja 4 kuorittua,pilkottua omenaa. Näitä keittelin myös n.45 min. Tämä hillo on luonnollisesti hapokkaampaa,sopii mainiosti käytettäväksi kuten puolukkahillo,mutta mm. kanaruokien kanssa,namskis!

Vitamiinit talteen!! Näissä marjoissa on runsaasti c-vitamiinia. Aroniassa on lisäksi 160 eri flavonoidia!! (vertauksena mustikka,jossa 28 flavonoidia)