Eilen illalla työstin tämän herkun jääkaappiin maustumaan,aamulla kuorrutin ja aamiaisen jälkeen pikkuisen herkuteltiin poikien kanssa:"pikku makkee ruuan päälle",ja pieni pala tätä tosiaan riittää,taivaallisen namia ja äkkimakeaa
After Eight-Unelma
Pohja:
4 kananmunaa
100g margariinia
1½ dl sokeria
200g fazerin tummaa suklaata
½ dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeri
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.Vatkaa toisessa kulhossa munien valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi,älä kuitenkaan kovaksi massaksi. Vatkaa margariini, sokeri, keltuaiset ja sulatettu suklaa keskenään tasaiseksi massaksi. Nostele varovasti valkuaisvaahto rasva-suklaaseokseen,sekoita puuhaarukalla. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitetut vaniljasokeri ja leivinjauhe taikinan joukkoon varovasti. Viimeisenä kerma. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan,halkaisijaltaan noin 20cm, paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.40-45min.
Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
130g Pandan valkosuklaata
1prk maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia/Mascarpone)
3 liivatelehteä
spritsattuna sulatettua After Eight-suklaata 1/3 pakettia
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan,kostuta esim vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa. Liota liivatelehdet, puristele liika vesi pois, liota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää täytteen joukkoon hyvin vatkaten.Täytä kakku EHDOTTOMASTI omaan paistovuokaansa (vuoraa leivinpaperilla tai kelmuta) annostele vanilja-valkosuklaa täytettä 2:een väliin ja spritsaa päälle sulatettua after eight:ia. Anna kakun (täytteen) hyytyä jääkaapissa vähintään tunti. Ilman omaa vuokaa romahtaa!:tämä herkku on opeteltu kantapään kautta
Kuorrutus:
1dl kuohukermaa
130g Pandan tummaa suklaata
1/3pkt After Eight suklaata
1rkl voita
Sulata kuorrutteen aineet kattilassa keskilämmöllä tasaiseksi ja kuorruta kakku. Loput After Eight-makeiset voit käyttää koristeluun ja/tai vapaaseen herkutteluun
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.