Kuuman kesäpäivän kruunuksi vaniljavaahdolla kuorrutettu raparperipiirakka.
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 maustemittaa vaniljajauhetta
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Kermavaahto:
1 ½ dl Flora Vispiä
1 tl sokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta
Raparperi sitoo hyvin kalsiumia,joten sen kanssa kannattaakin nauttia maitotuotteita;kylmää maitoa,jäätelöä tai vaikkapa vaniljakastiketta/-vaahtoa =)
Nauttikaa hellepäivistä,ei niitä meillä Suomessa liikaa ole
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.