1918144_1283061764194_5486417_n.jpg?oh=7
Burgundin pataa..salaisuus on  lihan pitkähkö haudutusaika,
mutta murea lopputulos vie kielen mennessään.  On sen verran myös "äijä-ruokaa, että sopii kokata isille isänpäivänä -maistuu varmasti! 

Tärkeintä on tietenkin valita hyvä liha. Paististakin padan voi aivan hyvin valmistaa, mutta vielä paremman lopputuloksen saa vähän rasvaisemmasta ruhonosasta, kuten naudan etuselästä. Lihapaloihin kannattaa ottaa ensin pannulla kunnon väri: se tuo pataan väriä ja makua.

Burgundinpata vaatii myös hieman savun makua, siksi mukaan lisätään pekonia tai savukylkeä. Porkkanat, sipulit ja sienet lisäävät makupalettiin makeutta ja umamia; tomaattipyree ja viini hapokkuutta. Jauhot suurustavat viinin hieman kastikemaiseksi. Ne pyöritellään lihojen ja kasvisten pintaan kiinni ennen viinin lisäämistä.

6–8 annosta

800 g luutonta naudan etuselkää
öljyä ja voita paistamiseen
120 g pekonia
8 pientä salottisipulia
2–3 porkkanaa
250 g herkkusieniä
1 pieni prk tomaattipyreetä
4–5 rkl vehnäjauhoja
3 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl timjamia
2–3 laakerinlehteä
1 plo (7 ½ dl) punaviiniä

Tässä tarjoiltuna kermaisen riisin kera :)