31335_1431556756476_7252519_n-normal.jpg
Pohja:
 
100 g tummaa suklaata
4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kaakaojauhetta
4 dl sokeria
0,25 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 dl rypsiöljyä
1-1,5 tl piparminttuaromia
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kiehuvan kuumaa vettä
 
+ rypsiöljyä vuoan voiteluun
irtopohjavuoka
 
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka öljyllä.
 
Rouhi suklaa. Sekoita se ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, ranskankerma, öljy, piparminttu ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi. Lisää kuuma vesi ja sekoita hyvin.
 
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla n. 1 tunti 15 min. Kokeile kypsyys tikulla - kakun on tarkoitus jäädä sisältä kosteaksi! Peitä kypsä kakku foliolla, ettei kosteus pääse haihtumaan, ja anna sen jäähtyä vuoassaan puoli tuntia. Sen jälkeen nosta kakku vuoasta ja anna jäähtyä vielä vähintään 2,5 tuntia ennen täyttämistä. Huom! Tee viimeistään tässä vaiheessa vadelmakastike valmiiksi!
 
Vadelmakastike:
 
600 g (1,2 l) (pakaste-)vadelmia
1,5 dl hyytelösokeria
 
Keitä vadelmia kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat soseutuneet. Siivilöi soseesta siemenet ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää hyytelösokeri ja keitä kunnes sokeri on liuennut. Kaada kastike puhtaaseen kulhoon ja jäähdytä.
 
Täyte:
 
400 g rahkaa
250 g mascarponejuustoa
3-4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl vadelmakastiketta
200 g (4 dl) tuoreita vadelmia
 
Valmista täyte sekoittamalla rahka, mascarpone, tomusokeri, vaniljasokeri ja vadelmakastike. Sekoita tuoreet vadelmat varovaisesti täytteen joukkoon. 
 
Kostutukseen:
 
0,5 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
 
Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen ja ala rakentaa sitä kakkuvadille. Kostuta kerrokset vaniljamaidolla sitä mukaa kun kokoat kakkua. Levitä ensimmäiselle kerrokselle vadelmatäytteestä puolet. Jätä reunoille täyttäessäsi sentin verran tyhjää sillä täyte pursuaa kakun välistä ulospäin. Nosta seuraava suklaakakkukerros päälle ja täytä samalla tavalla. Lopuksi  nosta ylin kerros paikalleen, ja kuorruta kakku.
 
Kakun koristeeksi:
 
300 g vadelmia ja karhunvatukoita
2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria tai valmista kakun glaseerausainetta
mintun tai (sitruunamelissan) lehtiä
 
Valmista kakun glaseerausaine ohjeen mukaan tai tee glaseeraus keittämällä 1 dl hyytelösokeria 2 dl:ssa vettä kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä hiukan. Kasaa marjat kakun päälle ja sivele ne glaseerausaineella. Koristele kakku mintun- tai sitruunamelissan lehdillä ja tarjoa vadelmakastikkeen kanssa.